Nieuwbouw zwembad Plopsaland, De Panne, België

 

 

Becks is adviseur technische installaties voor het nieuwbouw zwembad Plopsaland. Albert van der Sanden heeft als adviseur zijn ervaring en kennis op het gebied van zwembaden ingezet om de hoge duurzaamheidsambities van de opdrachtgever te vertalen in een slim ontwerp. Tevens wordt gestuurd op lage onderhoudskosten. Dit alles natuurlijk met als basis het hoogste comfort van de gebruiker!

Het zwembad, met golfslagbad, wedstrijdbad, buitenbad, wildwaterbaan, hotwhirlpool en diverse speelattracties heeft een capaciteit van ca. 900 bezoekers. De uitdaging voor de architect is de bezoeker het gevoel van rust te geven, ondanks hoge bezoekersaantallen.

 

Algemene gegevens:

BVO: 4.200 m2

 

Advieswerkzaamheden Becks:

Ontwerp van de technische installaties met een sterke focus op duurzaamheid, opstellen van materiaallijsten en begrotingen in alle fases, directievoering tijdens de uitvoering en oplevering

De installaties:

Duurzame installaties t.b.v. waterbehandeling met Reversed Osmose (RO), UV waterbehandeling, zout-electrolyse, grijswatercircuits van zwembadwater, zwembadwater-terugwinning, hoogrendement ventilatie, perslucht t.b.v. attracties brandmeldinstallaties, Gebouw Beheer Systeem, sfeer- en decoratieverlichting, Data- installatie.

 

Ontwerpteamleden:

Architect:                                       Geising + Boker, Hamburg Duitsland

Constructeur:                                Stabitec, Brugge, Belgie

Installateur zwembadtechniek: KWB, Boxtel Nederland

Installateur E:                                Decat, Diksmuide, België

Installateur W:                               SIX, Izegem, België

 

Contact

Albert van der Sanden

  • +31 (0)73 657 90 30