Smart building adviseur

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Smart Building

Vanuit de integrale benadering om een optimale afstemming van alle energiestromen te krijgen, is het nog maar een kleine stap naar een “smart building”. Hierbij is een “smart building” een gebouw dat zich aanpast aan de behoeftes van haar gebruikers (licht, lucht, temperatuur). Kortom de gebruiker staat centraal! Het smart building wordt gerealiseerd door een koppeling van diverse sensoren en installaties waaronder de toegangscontrolesystemen. Het “smart building” zal proactief reageren op de aanwezigheid van bezoekers en de gevraagde condities voor de functies die in gebruik zijn. Zaken die hier mee geregeld worden zijn o.a. het extra toevoeren van ventilatielucht bij hoge bezetting (in plaats van achteraf te reageren als het CO2 gehalte al opgelopen is).
https://becks.nl/wp-content/uploads/2023/03/Smart-building-bediening.png
https://becks.nl/wp-content/uploads/2023/03/Smart-building-cirkel.png

Slimme oplossingen

Enerzijds zal door de integratie van de regelingen het “smart building” een laag energieverbruik hebben, maar anderzijds kan deze installatie ook gebruikt worden om een betere beleving van het gebouw te krijgen. Denk hierbij aan slimme gestuurde LED verlichting, die gebruikt wordt voor de sfeerbeleving bij bijeenkomstgebouwen (afhankelijk van de gebruiker / evenement), ook in te zetten om de routing in het gebouw op een natuurlijke wijze te organiseren en op basis van gebruik een reservering te regelen.

Vanuit onze ervaring op het gebied van volledig geïntegreerde meet- en regelinstallaties, willen wij u graag helpen bij de implementatie van de “smart building – filosofie”.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Becks is gecertificeerd WKO specialist

Sinds oktober 2014 mogen broninstallaties uitsluitend worden ontworpen en aangelegd door BRL 11000/11001 (ondergronds) en BRL 6000/6021 (bovengronds) gecertificeerde bedrijven. Deze certificering is onderdeel van de Algemene Maatregel van Bestuur Bodemenergiesystemen. Doel is het verhogen van de kwaliteit van bodemenergie-opslag-systemen en de prestaties van de installaties te waarborgen.
https://becks.nl/wp-content/uploads/2023/02/WKO-specialist-met-achtergrond.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Portfolio Becks

bt_bb_section_top_section_coverage_image