Technische infrastructuur

Ons bureau is al meer dan 40 jaar betrokken bij het ontwerp van ondergrondse technische infratructuur (kabels en leidingen)
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Infrastructuur

Om in een later stadium extra kosten te voorkomen, besteden wij daarbij al vanaf het begin van het ontwerpproces aandacht aan het slim opzetten van de technische infrastructuur (elektriciteit, glasvezel, gas, water, riolering), die voldoende mogelijkheden biedt voor toekomstige ontwikkelingen.

Ten behoeve van de realisatie zorgen wij dat kabels en leidingen ingepast worden in integrale bestekken. Wij houden toezicht op kwaliteit en voortgang, en voeren directie over het werk namens de opdrachtgever.


Smart Grid

Smart grids en slimme energiesystemen helpen de groeiende hoeveelheid duurzame energie in te passen in het energiesysteem. Smart grids zijn elektriciteitssystemen die de vraag naar elektriciteit beïnvloeden aan de hand van het momentaanbod.

Een slim energiesysteem is een energiesysteem waarbij PV-panelen, elektrische auto’s, warmtepompen, huishoudelijke apparaten, opslagsystemen en onderstations op intelligente wijze met elkaar zijn verbonden. Ook leveren ze energiediensten aan elkaar. Dit maakt het mogelijk om vraag naar en aanbod van (duurzame) energie op elkaar af te stemmen. De PowerMatcher werkt nu al bijvoorbeeld in circa 1.000 huishoudens in Nederland en in het buitenland. Dit is een ICT-toepassing die vraag en aanbod koppelt.
https://becks.nl/wp-content/uploads/2023/03/Ondergrondse-infra.png
https://becks.nl/wp-content/uploads/2023/03/Smart-grit-becks.png
De verwachting is dat in de toekomst een flexibele energievoorziening met smart grids en slimme energiesystemen voor veel partijen om o.a. onderstaande redenen noodzakelijk zal zijn:

Netbeheerders willen hun elektriciteitsnet niet overbelasten.
Energiebedrijven zoeken naar nieuwe producten en diensten die flexibiliteit bevorderen.
Wijkbewoners nemen steeds meer lokale duurzame energie-initiatieven
Vanuit onze kennis van infrastructuurprojecten helpen wij u graag om te onderzoeken welke toepassingen er binnen uw projecten mogelijk zijn.

Hoewel smart grid nog relatief nieuw is, hebben wij hier al ervaring mee opgedaan bij het logistiek centrum van Gefco bij Schiphol Trade Park. Dit gebouw is in 2020 opgeleverd. Verder zijn wij als installatie-adviseur betrokken bij een nieuw logistiek centrum bij Schiphol Trade Park, waar in samenwerking met Joulz een off-grid-installatie gerealiseerd wordt.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Becks is gecertificeerd WKO specialist

Sinds oktober 2014 mogen broninstallaties uitsluitend worden ontworpen en aangelegd door BRL 11000/11001 (ondergronds) en BRL 6000/6021 (bovengronds) gecertificeerde bedrijven. Deze certificering is onderdeel van de Algemene Maatregel van Bestuur Bodemenergiesystemen. Doel is het verhogen van de kwaliteit van bodemenergie-opslag-systemen en de prestaties van de installaties te waarborgen.
https://becks.nl/wp-content/uploads/2023/02/WKO-specialist-met-achtergrond.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Portfolio Becks

bt_bb_section_top_section_coverage_image