Energie ontwerp concepten

Energie ontwerp concepten verwijzen naar de principes en benaderingen die worden toegepast bij het ontwerpen van gebouwen en systemen om de energie-efficiëntie te verbeteren en het gebruik van natuurlijke energiebronnen te maximaliseren.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Energie ontwerp concepten

Deze concepten worden gebruikt in diverse disciplines, waaronder architectuur, bouwkunde en installatietechniek, en zijn gericht op het verminderen van energieverbruik, het minimaliseren van de impact op het milieu en het optimaliseren van het comfort van gebruikers. Enkele van de belangrijkste energie ontwerp concepten zijn:

Passieve ontwerpstrategieën: Deze benadering maakt optimaal gebruik van de natuurlijke elementen om het energieverbruik te verminderen. Het omvat aspecten zoals het oriënteren van gebouwen om te profiteren van zonlicht, het maximaliseren van natuurlijke ventilatie, het gebruik van isolatiematerialen en hoogwaardige beglazing om warmteverlies te minimaliseren.

Gebruik van hernieuwbare energiebronnen: Het ontwerpconcept omvat het integreren van systemen voor het opwekken van energie uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne-energie, windenergie en geothermische energie. Dit kan onder meer betrekking hebben op de installatie van zonnepanelen, windturbines of geothermische warmtepompen om de energiebehoeften van het gebouw te voorzien.
https://becks.nl/wp-content/uploads/2024/02/WKO-installatie-1.png
https://becks.nl/wp-content/uploads/2024/02/HVAC-onderwerp-1.png
Energie-efficiënte systemen: Dit concept richt zich op het selecteren en installeren van energiezuinige verwarmings-, ventilatie- en airconditioningssystemen (HVAC), verlichtingssystemen en apparatuur. Het omvat het gebruik van hoogrendementsapparatuur, daglichtregeling, energiezuinige verlichting en het optimaliseren van de regelingen en programma's voor de HVAC-systemen.

Energiebewust gedrag: Dit concept benadrukt het belang van bewustwording en gedragsverandering in het verminderen van het energieverbruik. Het omvat educatie en bewustmakingsprogramma's om gebruikers te informeren over het belang van energiebesparing, het bevorderen van efficiënt gebruik van apparatuur en het stimuleren van energiezuinig gedrag.

Door het toepassen van deze energie ontwerp concepten kunnen gebouwen en systemen energiezuiniger worden, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd en kostenbesparingen worden gerealiseerd op lange termijn.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Becks is gecertificeerd WKO specialist

Sinds oktober 2014 mogen broninstallaties uitsluitend worden ontworpen en aangelegd door BRL 11000/11001 (ondergronds) en BRL 6000/6021 (bovengronds) gecertificeerde bedrijven. Deze certificering is onderdeel van de Algemene Maatregel van Bestuur Bodemenergiesystemen. Doel is het verhogen van de kwaliteit van bodemenergie-opslag-systemen en de prestaties van de installaties te waarborgen.
https://becks.nl/wp-content/uploads/2023/02/WKO-specialist-met-achtergrond.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Portfolio Becks

bt_bb_section_top_section_coverage_image