Bungalowpark Bosrijk – De Efteling – Kaatsheuvel

Bosrijk 1
Bosrijk 2
Bosrijk 3

Bungalowpark Bosrijk – De Efteling – Kaatsheuvel

In een 35 ha. groot bosrijk gebied nabij de Efteling en Loonse en Drunense duinen is het park “Bosrijk” ontwikkeld. Het park bestaat uit een vakantie accommodatie met 86 woningen en 90 appartementen. Het park is ook voorzien van centrumgebouwen, bestaande uit een restaurant, zwembad, sauna, grootkeuken en huishoudelijke diensten.

Becks heeft voor het project een warmte-koude opslagsysteem in de bodem ontworpen, aangesloten op warmtepompen in de gebouwen. De woningen en appartementen zijn voorzien van vloerverwarming, ventilatie en warm en koud tapwater via de warmtepomp. Het zwembad is uitgerust met een warmtepomp voor het zwembadwater, aangevuld met een warmte-kracht-koppeling (WKK) installatie. Het gehele complex is voorzien van infraleidingen voor water, gas, elektra en communicatie. In de diverse huizen en appartementen zijn managementsystemen aangebracht voor de beveiliging.

Al met al een ontwerp om met een zo laag mogelijk energieverbruik een zo hoog mogelijk comfort voor de gasten te garanderen!

Advieswerkzaamheden

Advieswerkzaamheden Becks: Volledig adviestraject m.b.t. de technische installaties en infrastructuur, dus VO, DO, Bestek, begeleiding bij de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding, dit alles met een sterke focus op duurzaamheid.

Opdrachtgever De Efteling
Bruto vloeroppervlak 86 woningen, 90 appartementen en 2.000 m2 BVO centrumbebouwing
Ontwerpperiode 2008
Uitvoering 2009
De installaties zie bovenstaand
Planontwikkeling, bouwmanagement/bouwkundig aannemer:
Architect:
Adviseur technische installaties:
Constructeur:
DVP, Den Haag
Van Aken architecten B.V.
Adviesbureau Becks, Den Bosch
Tielemans, Eindhoven

Datum van plaatsen:
13-04-2009
Gerealiseerd door:
Team Becks
Disciplines:
Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige installaties
Share