Latest News

We are a young and creative company and we offer you fresh business ideas for your team and company.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Becks blog duurzaamheid
Office met logo
Saving money met logo

De Energiebesparingsplicht maakt zijn intrede, wij zijn er op voorbereid!

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de gebouwde omgeving, en het nemen van energiebesparende maatregelen is cruciaal geworden. Een van de waardevolle instrumenten in dit streven naar duurzaamheid is de toepassing van de Erkende Maatregelenlijsten en het gedachtegoed van Functioneel Controleren Inregelen & Beproeven. Als adviesbureau Becks, gespecialiseerd in gebouw gebonden installaties i.c.m. duurzame oplossingen, zijn we gepassioneerd over het bevorderen van deze benadering en willen we de voordelen ervan delen.

Een van de waardevolle instrumenten in dit streven naar duurzaamheid is de toepassing van de Erkende Maatregelenlijsten en het gedachtegoed van Functioneel Controleren Inregelen & Beproeven

 

Wat is de Energiebesparingsplicht en haar Erkende Maatregelen?

Verbruikt u als bedrijf 50.000 kWh of 25.000 m3 gas per jaar of meer? Dan moet u voor 1 december 2023 voldoen aan de Energiebesparingsplicht. Dit betekent dat u verplicht bent om energiebesparende maatregelen te nemen binnen uw bedrijfsvoering. Om aan de Energiebesparingsplicht te voldoen, moet u de zogenaamde Erkende Maatregelenlijst raadplegen. In de Erkende Maatregelenlijst zijn energiebesparende maatregelen opgenomen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder, die gebouweigenaren en -beheerders moeten nemen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen in Nederland. Door deze maatregelen te implementeren, kunnen aanzienlijke energiebesparingen gerealiseerd worden en kan de CO2-uitstoot worden verminderd.

De rol van Functioneel Controleren Inregelen en Beproeven (FCIB)

Functioneel Controleren Inregelen & Beproeven is een belangrijk onderdeel van het proces van duurzaamheid in gebouwen. Het omvat het zorgvuldig afstellen, controleren en testen van technische installaties, zoals verwarming, ventilatie, airconditioning en verlichting. Door deze systemen optimaal op elkaar af te stemmen, kunnen energieverspilling en onnodig verbruik worden verminderd. Het resultaat is niet alleen energie efficiëntie, maar ook verbeterd comfort, lagere onderhoudskosten en verlengde levensduur van de installaties.

 

Twee elkaar versterkende grootheden

Het naleven van de grootheden als de Energiebesparingsplicht met de daarbij behorende Erkende Maatregelen en het toepassen van Functioneel Controleren Inregelen & Beproeven biedt talrijke voordelen:

  • Allereerst zorgen deze maatregelen voor aanzienlijke energiebesparingen, wat resulteert in lagere energiekosten en een vermindering van de CO2-uitstoot.
  • Het realiseren van een besparing van wel 30% op de energiekosten is niet ondenkbaar.
  • Daarnaast dragen ze bij aan een verbeterd binnenklimaat en verhoogd comfort voor de gebruikers van het gebouw.
  • Bovendien kunnen gebouweigenaren en -beheerders voldoen aan de wettelijke verplichtingen en mogelijke boetes voorkomen.
  • Tot slot versterken deze maatregelen de reputatie van een organisatie als een duurzaam en verantwoordelijk bedrijf.

 

Conclusie

Het toepassen van de Erkende Maatregelenlijst en Functioneel Controleren Inregelen & Beproeven is van essentieel belang voor duurzaamheid in gebouwen. Het biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van energiebesparing, CO2-reductie, comfortverbetering en naleving van wet- en regelgeving. Met een relatief lage investering is al veel te behalen, waardoor zowel het milieu als de portemonnee van gebouweigenaren positief beïnvloed kunnen worden.

Hoe kan adviesbureau Becks BV helpen?

Als gespecialiseerd adviesbureau in duurzaamheid staat Becks klaar om organisaties te ondersteunen bij het realiseren van deze doelen en het creëren van een groenere toekomst.

Als gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van duurzaamheid biedt Becks uitgebreide ondersteuning bij het implementeren van Erkende Maatregelenlijsten en het toepassen van Functioneel Controleren Inregelen en Beproeven. Onze experts hebben diepgaande kennis van de regelgeving en technische aspecten, en kunnen organisaties begeleiden bij het identificeren en implementeren van de juiste maatregelen. We bieden advies op maat, voeren audits uit, ondersteunen bij het opstellen van rapportages en zorgen voor een succesvolle implementatie.

Share
Renewable energy supplies 2 smaller
Tekengebied 2

Verlaging van de belasting op het stroomnetwerk is belangrijk

Het Nederlandse stroomnet staat voor een steeds groter wordende uitdaging. De groeiende vraag naar elektriciteit, gedreven door een toenemend aantal elektrische voertuigen, de groeiende populariteit van warmtepompen, en de stijgende duurzame energiebehoefte, heeft het netwerk tot zijn capaciteitsgrenzen gebracht. Als gevolg hiervan zullen we steeds vaker worden geconfronteerd met een overbelast elektriciteitsnetwerk en frequente en langdurige stroomstoringen. Het is duidelijk dat er behoefte is aan innovatieve oplossingen om deze uitdaging het hoofd te bieden.

Off-grid oplossingen bieden een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor traditionele net-gekoppelde systemen.

 

De oplossingen

Gelukkig zijn er alternatieve oplossingen beschikbaar die kunnen helpen de druk op het stroomnet te verminderen en tegelijkertijd een duurzame en betrouwbare stroomvoorziening te garanderen. Een van de meest veelbelovende opties is het toepassen van off-grid systemen, zoals:

Eigen energiecentrale

Een eigen energiecentrale kan aanvankelijk intimiderend klinken, maar het biedt veel voordelen en kansen voor bedrijven en gemeenschappen. Door zelfvoorzienend te worden, kunnen bedrijven de controle over hun energieproductie en -consumptie in eigen hand nemen. Dit resulteert niet alleen in kostenbesparingen, maar ook in een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk en kan daarmee een aantrekkelijke optie zijn.

Zonne-energie

Zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd op daken van gebouwen, parkeerterreinen en openbare ruimtes. De zon is een onuitputtelijke bron van energie en door zelf energie op te wekken, vermindert men de belasting van het stroomnet.

Windenergie

Windturbines bieden een schone en hernieuwbare bron van energie. In Nederland, met zijn gunstige windomstandigheden, zijn windenergieprojecten een aantrekkelijke optie.

Energieopslag

Efficiënte batterijtechnologieën maken het mogelijk om overtollige energie op te slaan voor later gebruik. Dit zorgt voor een stabielere energievoorziening, zelfs als de zon niet schijnt of de wind niet waait.

Slimme netwerken

Het integreren van slimme technologieën zoals de toepassing van energiemanagementsystemen stelt ons in staat om energieproductie en -consumptie beter op elkaar af te stemmen. Hierdoor kan vraag en aanbod van elektriciteit efficiënter worden beheerd.

 

De voordelen

Het overstappen naar off-grid oplossingen biedt talloze voordelen:

  1. Energiezelfvoorziening | Met een off-grid systeem kunnen o.a. bedrijven hun eigen energie opwekken en zijn ze niet langer afhankelijk van het overbelaste stroomnetwerk. Zonnepanelen, windturbines en andere duurzame energiebronnen worden in de onderneming geïntegreerd om een betrouwbare stroomvoorziening te garanderen.
  2. Duurzaamheid | Door over te schakelen naar off-grid oplossingen kunnen we onze ecologische voetafdruk verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen vermindert de uitstoot van broeikasgassen en helpt klimaatverandering tegen te gaan.
  3. Onafhankelijkheid | Off-grid systemen bieden een gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid. Geen zorgen meer over stroomstoringen of stijgende energietarieven, omdat u uw eigen energie produceert.
  4. Kostenbesparing op de lange termijn | Hoewel de initiële investering in off-grid systemen hoger kan zijn, kunnen de kosten op de lange termijn aanzienlijk lager zijn dan bij traditionele net gekoppelde systemen, vooral gezien de stijgende c.q. sterk fluctuerende energieprijzen.

 

Adviesbureau Becks en onze meerwaarde

Hier komt het gespecialiseerde installatie-advies van Adviesbureau Becks om de hoek kijken. Als vooraanstaand adviesbureau op het gebied van duurzame energie en off-grid technologieën, heeft Adviesbureau Becks de expertise om partijen te helpen bij het identificeren van de best passende off-grid oplossingen die aansluiten bij hun specifieke behoeften.

Adviesbureau Becks begrijpt dat elk project uniek is waarbij een zorgvuldige afweging van verschillende factoren, zoals locatie, energieverbruik, budget en gewenste energie-efficiëntie vereist is.

Onze expertise omvat:

  • Energie-audit | Een grondige analyse van uw energiebehoeften en -verbruik om het meest geschikte off-grid systeem te identificeren.
  • Systeemontwerp | Op basis van de energie-audit zal Adviesbureau Becks een op maat gemaakt off-grid systeem ontwerpen dat voldoet aan uw specifieke eisen.
  • Implementatie | Adviesbureau Becks zal u begeleiden bij de realisatie en oplevering van het off-grid systeem en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.
  • Onderhoud en monitoring | Om een optimale werking van het systeem te garanderen, biedt Adviesbureau Becks monitoring aan om tijdig afwijkingen te kunnen signaleren zodat er adequaat op geanticipeerd kan worden.

 

Afsluitend

Het Nederlandse stroomnet staat voor grote uitdagingen door de groeiende energievraag. Off-grid oplossingen bieden een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor traditionele net-gekoppelde systemen. Adviesbureau Becks biedt de uitgebreide expertise op het gebied van off-grid technologieën, kan u helpen bij het identificeren en implementeren van de meest geschikte off-grid oplossing die perfect aansluit bij uw behoeften.

Neem vandaag nog contact op met Adviesbureau Becks (contact) en laat u begeleiden naar een toekomst van energieonafhankelijkheid en duurzaamheid.

Share
Sporthal Drievliet 2
Sporthal Drievliet 1

Renovatie sporthal Drievliet

In 2020 heeft de gemeente Ridderkerk besloten om de bestaande sporthal Drievliet te renoveren en te verduurzamen. Begin 2021 heeft ons bureau opdracht gekregen om een ontwerp te maken dat aan deze uitgangspunten voldoet. Daarbij is er gekozen voor een aardgasloze installatie. Concreet betekent dit, dat voor zowel de centrale verwarming als de warmtapwaterbereiding gebruik gemaakt wordt van luchtwarmtepompen. De sportzaal wordt van vloerverwarming voorzien.

Verder wordt er een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning aangebracht, waarbij de ventilatielucht op basis van de luchtkwaliteit geregeld wordt. In de zomer wordt er voor de sportzaal een maximale binnentemperatuur van 25 graden toegestaan. Dit wordt gerealiseerd door de warmtepompen als koelmachines in te zetten om de ventilatielucht te koelen en de vloerverwarming door middel van een change-over-systeem als vloerkoeling te gebruiken. Voor de verlichting wordt er gebruik gemaakt van LED, die door een lichtschakelsysteem wordt aangestuurd.

Share
NULL