Nieuwbouw Multifunctionele accommodatie Kulturhus te Haaften

Opdrachtgever: Gemeente Neerijnen
Architect: Elemans Postma van den Hork Architecten
Projectomvang: 3.850 m² nieuwbouw

Dit multifunctionele centrum bestaat uit twee scholen uit het dorp, BSO, peuterspeelzaal, bibliotheek, dorpshuis en sportlocatie. Het pand bestaat uit twee gebouwen die met elkaar verbonden worden door een overdekte passage in de vorm van een kas. Zo past het gebouw mooi in de landelijke kasrijke omgeving. De inrichting is dusdanig dat er veel interactie is tussen de verschillende gebruikers. De duurzaamheidsambitie van de opdrachtgever was groot. Het resultaat is een bijzonder duurzaam gebouw, voorzien van een bodem-opslaginstallatie in de grond, warmwatercollectoren op het dak en een biogas CV-installatie in de technische ruimte. De ‘kas’ als verbinding tussen het schoolgedeelte en het gebouw voor het sociale gebeuren uit de regio, zorgt voor een gematigd klimaat tussen de beide gebouwen! Samen met de koeling en de optimale ventilatie wordt een prima comfort gecreëerd voor de gebruikers.

Advieswerkzaamheden Becks: Volledig adviestraject m.b.t. de technische installaties en infrastructuur, dus: VO, DO, Bestek, begeleiding bij de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding, dit alles met een sterke focus op duurzaamheid.

 

Contact

Kees Prinssen

  • +31 (0)73 657 90 30